Next
Next

[BM] Jacket Smart Look untuk Lelaki (< RM 150)

[BM] Jacket Smart Look untuk Lelaki (< RM 150)
Nov 2, 2018
10:54 am

by Zarul

Salah satu Outwear untu lelaki adalah jaket. Terdapat banyak jenis jaket yng biasa digunakan untuk kelihatan bergaya tanpa kehilangan fungsi jaket itu sendiri.

Sama seperti pakaian yang lain pemilihan saiz yang sesuai juga dapat membuat anda lebih segak.

Jaket Denim

Jaket denim atau lebih dikenali sabagai jaket jeans. Jekat ini merupan salah satu jaket yang popular sejak dulu lagi. Boleh digunakan dalah pelbagai acara kecuali untuk majlis formal. Penggunaan jaket ini menampakkan anda kelihatan lebih kasual.

Click HERE

Jaket Bomber

Pada asalnya jaket ini direka khas untuk juruterbang US Airforce. Namun ia telah menjadi fesyen remaja di seluruh dunia. Jaket ini amat popular dikalangan pengikut skinhead. Diperbuat daripada material nylon.

Click HERE

Jaket Windbreaker

Jaket yang diperbuat daripada material nylon dan polyster. Popular di kalangan yang sering bersukan kerana sesuai dipakai ketika beriadah. Namun jaket ini menjadi ikutan anak muda yang mahu kelihatan trendy.

Click HERE

Monkey Jaket

Mempunyai potongan yang sama seperti Bomber jaket, namun ia mempunyai perbezaan yang ketara dari segi berat dan ketebalan. Monkey jaket lebih ringan dan cekak di pergelangan tangan juga lebih nipis dan berbelang. sangat sesuai disyakan sewaktu bersantai.

Click HERE

Hakikatnya, masih terdapat pelbagai jenos jaket di pasaran. Lepas ini tidak perlu lah tercari-cari nak pakai jaket apa. untuk yang kaki motor tu, jaket ini juga boleh digunakan semasa menunggang.

No comment yet.

Reviews 0.0

No reviews yet.

Be the first to review!

MYC! App
Get Latest University
News & Updates
Install Now